För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Tedrinkar

Tedrinkar

Använd grönt te i smoothie tillsammans med mango, yoghurt och honung. Du kan också använda tebladen till att dekorera din drink, och ge den lite textur. Låt Chaiteerna stå för kryddigheten i årets glögg! Brygg och blanda med vin och socker. Tesyrup är perfekt för att förstärka smaken i cocktails eller för att söta iste.


Mocktail Mango & Jordgubb

Här använder du Dilmahs svarta te Mango Jordgubb.
​För 1 person.

Ingredienser grundrecept: 2 påsar Dilmah Mango Jordgubb per kopp vatten (2,5 dl), ½ tsk vaniljsocker.

- Koka upp vattnet och låt tepåsarna dra i 3 minuter.
- Rör ner vaniljsockret.
- Låt svalna.

Sommardrink 1: Sockerdricka, färsk lime, jordgubbar.
- Blanda lika delar sockerdricka och te.
- Pressa i lite färsk lime.
- Serveras väl kyld och dekorerad med jordgubbar och limeskivor.
För en "vuxnare" smak är det gott att blanda i gin.

Sommardrink 2: Sprite, fryst mango, jordgubbar.
- Blanda lika delar te och Sprite.
- Lägg i färska jordgubbar och fryst, tärnad, mango.
- Servera drinken väl kyld.
För en "vuxnare smak, blanda i vaniljvodka.


Green Ice Tea

Här kan du använda antingen Dilmahs Jasminte eller Dilmah Organic Grönt te MInt.
​Ger 1 liter
- Koka upp ½ liter vatten.
- Brygg 7 tepåsar Dilmah Jasminte eller Dilmah Organic Grönt te Mint under 5-6 minuter. Rör om då och då och låt teet sedan svalna av ordentligt.
- Tillsätt ½ liter kallt vatten.
- Smaksätt med socker (max ½ dl) och 1 msk honung.
- Förvara isteet i kylskåp under några timmar.
- Häll upp i glas, lägg i isbitar och lite mynta före servering.


Apple Vanilla Tea Shake

Här har vi använt Dilmahs Äpple, Kanel & Vanilj. Egentligen kan du använda vilken som helst av Dilmahs svarta, smaksatta teer, som t ex Ingefära & Honung.
​För 2 personer vid servering i stora, höga glas
- Koka upp ½ liter vatten.
- Brygg 5 tepåsar Dilmahs Apple, Vanilla & Cinnamon tea under 5 minuter. Rör om då och då och låt teet sedan svalna av ordentligt.
- Lägg 3 dl gräddglass vanilj tillsammans med det avsvalnade teet i en mixer och kör under 2 minuter.
- Häll upp i höga glas och pudra över lite kakaopulver.


Rooibos Cocktail

Här har vi använt Dilmahs neutrala Rooibos.
​Ger 1 liter
- Koka upp 1 liter vatten.
- Brygg 7 tepåsar Dilmah Rooibos under 5-7 minuter. Rör om då och då.
- Smaksätt med 1 dl likör, t ex persika eller Cointreau. Kan självklart uteslutas om du vill ha en alkoholfri drink.
- Skiva ½ citron tunt och lägg i kannan.
- Lägg i 10-15 frusna jordgubbar. Tänk på att frusna jordgubbar ger mer smak än vad färska gör.
- Söta efter egen smak, men max ½ dl socker.
- Förvara cocktailen i kylskåp under några timmar.
- Häll upp i höga glas och lägg i isbitar före servering.

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan